گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

پشه خاکی های ایران

منبعleishmania.blogfa.com

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 13 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

گیاهان و حیوانات به همراه نشانه های هشدار طبیعی تکامل پیدا کرده اند که با توجه به این نشانه ها می توان هویت مسموم یا غیر خوراکی آنها را شناسایی کرد، نشانه هایی که معمولا به واسطه رنگ، الگو و ساختار فیزیکی میزان خطر خود را نمایان می سازند.یافته های جدید نشان می دهند طبیعت به واسطه رنگها، الگوها و ویژگی های ارتباطی که دارد کاملا قابل پیش بینی است و با کمک این نشانه ها به انسانها یا دیگر جانداران هشدار می دهد که "کنار بایست یا پشیمان خواهی شد!"

نتایج مطالعه ای جدید نشان می دهد رنگهای هشدار دهنده معمولا قرمز، زرد یا سیاه هستند که از کنتراست بسیار بالایی برخوردارند.

کنتراست و تندی رنگها در میان جانداران مختلف کاملا هشدار دهنده هستند. برای مثال هرفردی که با یک مار کبرا مواجه شود در کسری از ثانیه درخواهد یافت که به دردسر بزرگی گرفتار شده است. در ادامه استراتژی های متنوعی که گیاهان و حیوانات برای هشدار دادن از آنها استفاده می کنند معرفی خواهند شد.

الگوها و رنگهای بدن مار کبرا به فردی که با این جاندار مواجه می شود هشدار می دهد که به دردسر بزرگی افتاده است

سیستم هشدار حلزون مخروطی "ماربِلد" لکه های بسیار زیبایی هستند که همه را به خود جذب می کنند، غافل از اینکه  سم این جاندار کوچک برای کشتن 20 انسان کافی است

سم عروس دریایی جعبه ای آبی رنگ یکی از قدرتمند ترین سم های موجود در جهان که از سال 1954 تا به امروز جان پنج هزار و 567 نفر را گرفته؛ قربانیان این جاندار دچار شک و اختلال قلبی شده و پیش از رسیدن به ساحل می میرند، این به آن معنی است که رنگ آبی نیز در خانواده هشدار دهنده های طبیعی نقشی مهم دارد

برجستگی، خار و الگوهای راه راه مشابه آنچه بر روی بدن عقرب ماهی ها دیده می شود از دیگر نشانه های هشدار است، بدن این جاندار از تیغهای بسیار تیزی پوشیده شده که به سمی مرگبار آغشته هستند

رنگ زرد در میان لارو حشرات یکی از رایجترین نشانه های هشدار دهنده است

جاندارانی نیز هستند که هوشمندانه ویژگی های یک جاندار خطرناک را تقلید می کنند تا خود را نجات دهند، در حالی که به هیچ وجه خطرناک نیستند برای مثال این حشره کوچک رنگ و الگوی بدن زنبورها و حشرات گزنده را تقلید می کند اما به هیچ وجه خطرناک نیست

 

پستانداران نیز می توانند در دسته جانداران سمی قرار داشته باشند، برای مثال "تنبل" با وجود اینکه هیچ نشانه و رنگ هشدار دهنده ای ندارد، اما سمی خطرناک و دردناک را درون دهانش مخفی کرده است که به ندرت منجر به مرگ خواهد شد

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: یک شنبه 7 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

دیرینه شناسان آمریکایی و چینی با کشف بقایای فسیلی جدیدی توانستند ارتباط میان پیدایش چینه دان و حذف دندانها را در پرندگان پیدا کنند. دانشمندان آکادمی علوم چین و دانشگاه کانزاس با کشف و بررسی دو فسیل جدید از دو گونه پرنده به نامهای Hongshanornis و Sapeornis که در دوه کرتاسه می زیستند به یک تائید غیرمستقیم درخصوص چگونگی حذف دندان در پرندگان و پیدایش چینه دان دست یافتند.

با بررسی این فسیلها این محققان توانستند ردهایی از حضور چینه دان را در این حیوانات پیدا کنند. چینه دان یک اندام خاص در پرندگان معمولی است که به آنها در خوردن و هضم دانه کمک می کند.

در ابتدای دوره کرتاسه بین 100 تا 145 میلیون سال قبل به عنوان دوره ای بحرانی در تاریخ تکامل پرندگان شناخته می شود. در این دوره بسیاری از پرندگان اولیه پدیدار شدند و به سرعت متنوع شدند. اجداد این پرندگان دندان داشتند و از حشرات تغذیه می کردند.

در پرندگان مدرن دانه خوار، حضور سنگدان اجازه می دهد که آنها به سرعت دانه ها را جمع کنند و سپس در زمانی که پرنده در یک موقعیت آرام به دور از رقبا و یا شکارچیان احتمالی قرار گرفت آنها را هضم کنند.

این درحالی است که تاکنون در هیچ یک از فسیلهای پرندگان اولیه این اندام شناسایی نشده بود. اکنون در این بقایای فسیلی جدید، دانه هایی کشف شد که در موقعیت آناتومیک چینه دان در پرندگان امروزی نگهداری می شدند.

در بعضی از موارد حتی بافتهای نرم سنگدان نیز مشاهده شد که شباهت بسیاری به این ساختار در پرندگان مدرن داشت.

براساس گزارش Cosmos، این کشف همچنین شاهدی برای ارتباط میان پیدایش چینه دان و حذف دندانها است که پیشنهاد می دهد دانه خوار شدن پرندگان احتمالاً یکی از فاکتورهای مهم در کاهش دندانها در پرندگان اولیه بوده است.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 6 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

این کتاب در سال 2012 توسطMaría-Dolores Garcia نوشته شده است

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 6 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

کتاب جانورشناس کشاورزی(برای دانشجویان گیاهپزشکی و علوم دامی) توسط اینجانب آیدین زیبایی(مدیریت وبسایت گیاهپزشکی،حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی) و دکتر جلال جلالی سندی دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه گیلان در سال 1390 در بیش از 330 صفحه نوشته شده است که در تهیه و تدوین آن از به روزترین منابع جانورشناسی استفاده شده است و تاکید نویسندگان در این اثر بر کوتاه و کاربردی بودن مطالب جانورشناسی برای دانشجویان بوده است و نکته دیگر اینکه این کتاب منبع مناسبی برای دانشجویان شرکت کننده در آزمون کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی می باشد

 

سایر تبلیغات مربوط به کتاب جانورشناسی کشاورزی:

1-http://www.bankkm.com/bookdetail.php?book=89431

2-http://www.ketab.ir/bookview.aspx?bookid=1636549

3-http://www.booksite.ir/bo1.php?id=9786001530203

4-http://entomology.iran.sc/m/posts/302

 

برای دانلود فهرست کتاب به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: یک شنبه 2 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com