گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

مژده                                                                                                                               مژده

 

 

 

 

  شما هم اکنون می توانید وب سایت را به 36 زبان زنده دنیا مشاهده کنید

 

 

 

از منو پایین صفحه سمت راست این امکان برای شما وجود دارد با کلیک کردن روی پرچم هر کشور مطالب سایت به زبان همان کشور ترجمه می شوندهمچنین امکان جستجو در گوگل نیز در همان قسمت برای شما امکان پذیر خواهد بود

 

 

 

 

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 27 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

مطالعه جدید دانشمندان روسی نشان می دهد مورچه ها از بچه های دبستانی بسیار باهوشترند، دست کم این حشرات در علم ریاضی نسبت به بچه های کلاس پنجمی هوش بیشتری از خود به نمایش می گذارند.

محققان دانشگاه "نووسیبیرسک" و دانشگاه علوم رایانه ای و ارتباطات از راه دور سیبری می گویند مورچه ها به طور حتم در حل کردن مسائل ریاضی از یک بچه کلاس پنجمی باهوشترند. برای نشان دادن این توانایی، محققان در میان گونه های مختلفی از مورچه ها متناسب با توانایی شمارش و حل کردن مسائل ابتدایی ریاضی به جستجو پرداختند. به گفته محققان گونه های بسیار اجتماعی مورچه ها از قبیل مورچه های سرخ می توانند اطلاعاتی درباره ارقام را به اعضای گروه مورچه ها انتقال دهند و همچنین عملهای ساده ریاضی را انجام دهند.

دانشمندان برای آزمودن برتری مورچه ها، ابزاری مارپیچی و تو در تو را به وجود آوردند که در نقاطی خاص از آن غذا قرار گرفته بود. رها کردن مورچه ها در میان این مارپیچ نشان داد علاوه بر اینکه مورچه ها از طریق به جا گذاشتن رایحه از خود مسیر راه را به هم گروهی هایشان نشان می دادند، بلکه پیامهایی را درباره ارقامی مرتبط با مارپیچها، فاصله آنها و تعداد قدمهایی که باید برای رسیدن به غذا برداشته شوند را به یکدیگر منتقل می کنند.

محققان معتقدند این نتایج نشاندهنده توانایی مورچه ها در استفاده از مقادیر شمارشی و انتقال اطلاعات مرتبط با آنها به یکدیگر است. دیگر مطالعات نشان داده بودند که مورچه ها و زنبورها از قدرت انجام خلاصه کردن، حدس زدن و دیگر مهارتهای مرتبط با ریاضی برخوردارند. مورچه ها همچنین می توانند بر روی ارقام کوچک عملهای ساده ریاضی انجام دهند.

بر اساس گزارش دیسکاوری، محققان با اشاره به دیگر مطالعاتی که بر روی توانایی های ریاضی دیگر جانداران انجام شده بود می گویند پرنده ها نیز در ریاضی استعداد دارند، به ویژه پنگوئن ها، کلاغها و طوطی ها در شمارش و حل کردن پازلهای عددی بسیار با استعداد به شمار می روند.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 26 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

زنبورها در هنگام پرواز در میان گلها آنچه انسانها به صورت معمول می بینند را نخواهد دید این حشرات گلها را برجسته تر و بر روی زمینه ای تاریک تر می بینند و همچنین خطوط باند فرود فرابنفشی دارند که می تواند مسیر رسیدن به شهد گلها را به آنها نشان دهد.

 

بعضی از عنکبوتها از این ویژگی برای فریب دادن زنبورها استفاده کرده و با ایجاد خطوط فرابنفش در میان تار خود زنبورها را به دام می اندازند. در صورتی که زنبور در برابر دام عنکبوت مقاومت کند، می تواند مسیر خود را به سوی خانه با استفاده از امواج نور قطبیده بیابد. تمامی این صحنه ها از میان پنجره نقطه نقطه و موزاییک مانند چشم زنبورها دیده می شوند که هر یک از این موزاییکها یکی از 5000 نقطه ای تشکیل دهنده یک تصویر را به وجود می آورند.

تجسم این صحنه ها برای انسانها کاری بسیار دشوار است اما می توان نشانه هایی از آن را در شیوه دید افراد مبتلا به بیماری "آفاکیا" یافت، اختلالی که طی آن عدسی چشم انسان که جاذب نور فرابنفش است، در اثر جراحی یا حادثه برداشته شده یا آسیب می بیند.

"بیل استارک" محقق بینایی حشرات در دانشگاه میسوری عدسی چشم چپ خود را در سن 10 سالگی از دست داده است، وی می گوید نور فرابنفش را به شکل نوعی نور آبی روشن می بیند، با این همه به دلیل اینکه دید چشم چپ او بسیار ضعیف است، وی نمی تواند نشانه های ظریف موجود بر روی گلها را مشاهده کند.

با این همه به اعتقاد محققان در صورتی که دید چشم استارک نیز قوی بود وی قادر به مشاهده این نشانه های ظریف نبود زیرا زنبورها گیرنده های فرابنفش ویژه ای دارند که انسانها از آن محرومند، از این رو انسانها فرابنفش را با گیرنده های نور آبی مشاهده می کنند زیرا حساسیت گیرنده های آبی مقدار کوچکی از طیف فرابنفش را نیز پوشش می دهد. اما انسانها نمی توانند فرابنفش را به عنوان رنگی مجزا مشاهده کنند.

پیچیدگی سیستم رنگی در بینایی زنبورها با دید انسان قابل مقایسه است زیرا زنبورها نیز مانند انسانها از سه گیرنده رنگی برخوردارند، فرابنفش، آبی و سبز. البته در مقابل انسانها از سه گیرنده قرمز، آبی و سبز برخوردارند. این به آن معنی است که تصاویر با رنگهای مصنوعی که در آنها رنگ قرمز فیلتر شده و فرابنفش به آن افزوده شده است می تواند حدودی از الگوی نشانه های فرابنفش که زنبورها قادر به مشاهده آنها هستند را در چشم انسان مرئی کند.

زنبورها علاوه بر فرابنفش قادر به ردیابی نور قطبیده هستند. مولکولهای هوا در اتمسفر فوتونها را برای ایجاد الگویی از نور قطبیده که در اطراف خورشید شکل می گیرند، پراکنده می کند. این کار به زنبورها کمک می کند مسیر خود را متناسب با موقعیت خورشید بیابند حتی اگر آسمان ابری باشد.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، در صورتی که دید زنبورها از جهان هستی به نظر غیر عادی می آید، باید بدانید که این سیستم بینایی در مقابل سیستم بینایی برخی از حشرات و پرنده ها که از چهار، پنج و یا 6 گیرنده رنگی برخوردارند بسیار ساده به نظر خواهد آمد. برای چنین موجوداتی، جهان سه رنگ انسانها به بی روحی و کم رنگی تصاویر سیاه و سفید خواهد بود.

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 25 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀


محققان دانشگاه میشیگان موفق به ابداع شیوه ای شده اند که با استفاده از آن می توانند انرژی بال حشرات را برای تامین برق مورد نیاز سخت افزار کنترل کننده مغز حشرات به کار بگیرند.

 

موسسه دارپا و دیگر موسسه های تحقیقاتی آزاد سالها است که در تلاشند میکرو نقلیه های هوایی یا MAV ها که عموما با الهام از حشرات ساخته می شوند را تکمیل کنند. اما ساخت روبات سبک وزن و پرنده زمانی که برای پرواز به منبع انرژی مانند یک باطری نیاز باشد کار بسیار دشواری است.

از این رو محققان به این فکر افتادند که به جای ساخت چنین روباتی، کنترل ذهن حشرات را به دست بگیرند، به بیانی دیگر حشرات را به گونه ای با ابزار مجهز کنند که امکان ایجاد تغییر در حرکات آنها به واسطه انسان به وجود بیاید، اما این هم مشکلی را حل نمی کند: سخت افزار کنترل عصبی حشرات نیز نیازمند منبع انرژی است.

اکنون به نظر می رسد گروهی از محققان دانشگاه میشیگان توانسته اند این مشکل را برطرف کنند. این محققان موفق به ابداع ابزاری شده اند که انرژی خود را مستقیما از انرژی حرکت بالهای حشره ها به دست می آورد. آنها با استفاده از یک سوسک پرنده و تعدادی ژنراتور فیزیوالکتریکی که به بالهای حشره وصل شده بود توانستند 45 میکرووات انرژی تولید کنند.

 

 

به علاوه محققان معتقدند در صورتی که بتوانند حشرات را به یک حشره-ماشین واقعی تبدیل کرده و ژنراتورها را مستقیما بر روی عضله های پرواز حشرات نصب کنند می توانند حجم تولید انرژی را افزایش دهند. این انرژی برای فعال کردن سخت افزار کنترل کننده اعصاب حشره کافی خواهد بود، این به آن معنی است که توانایی دستور دادن و هدایت کردن یک سوسک پرنده در حال پرواز به انرژی که حشره در حین پرواز تولید می کند بستگی دارد.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، این حشرات ترکیبی می توانند کاربردهای متعددی در زمینه تحقیقات، امداد، اطلاعات و اکتشافات و همچنین کنترل شرایط زیست محیطی داشته باشند.

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 24 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

پروفسور ایرانی دانشگاه میشیگان با ارائه فناوری جدیدی قصد دارد از حشرات در ماموریتهای تجسس، امداد و نجات در زمان وقوع بلایای طبیعی از قبیل زمین لرزه یا سیل استفاده کند.

 

قرار است در این فناوری دوربینها و میکروفنهایی بسیار کوچک بر پشت سوسکها نصب شوند تا این حشرات بتوانند به نیروهای امداد در یافتن قربانیان بلایای طبیعی که در زیر آوارها به دام افتاده اند کمک کنند.

خلیل نجفی - دانشمند دانشگاه میشیگان که در حال تکمیل و ارائه این فناوری جدید است، می گوید انرژی حرکتی خود این حشرات به عنوان باتری برای تامین انرژی تجهیزات ارتباطاتی که بر روی بدن آنها نصب شده، استفاده خواهد شد. به این شکل می توان این سوسکهای هیبریدی را در میان ساختمانهای فروپاشیده یا دیگر مناطقی که حضور انسان در آن می تواند خطرناک باشد رها کرده و از آنها برای یافتن بازماندگان حوادث مختلف استفاده کرد.

به گفته نجفی با کمک تکنیک جذب انرژی از حرکات بدن حشره می توان انرژی مورد نیاز دوربینها، میکروفنها و دیگر حسگرها و تجهیزات ارتباطاتی که یک حشره می تواند در یک کوله پشتی کوچک به همراه خود حمل کند را تامین کرد.

فناوری حشره هیبریدی توسط تیمی از مهندسان الکتریک و رایانه از دانشکاه میشیگان به سرپرستی نجفی طراحی شده است.

تیم نجفی تاکنون موفق به ساخت ابزاری شده که می تواند از حرکت بالهای سوسک سبز "ژوئن" در هنگام پرواز انرژی تولید کند.

با قرار گرفتن ژنراتورهای مینیاتوری بر روی هر یک از بالهای این سوسک، نجفی و تیمش انتظار دارند انرژی کافی برای تامین نیروی دوربین و میکروفن نصب شده بر روی بدن سوسک تامین شود تا حشره بتواند با کمک این تجهیزات در شرایط دشوار و نامساعد اطلاعات محیطی جمع آوری کند.

بر اساس گزارش تلگراف، نجفی می گوید یکی از محدودیتها در ساخت و توسعه ریزنقلیه های هوایی یا MAVs محدودیت در وزن و حجم تجهیزاتی است که به همراه خواهند داشت زیرا قدرت تامین انرژی در این ابزار محدود خواهد شد. 

به گفته نجفی نمونه نهایی این فناوری بر روی بدن سوسکهای زنده نصب شده و سال آینده در پروازی کنترل نشده مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 24 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

دانشمندان با الهام از توانایی حرکت حشرات بر روی سطوح عمودی موفق به ابداع نوار چسبی شده اند که می توان هزاران بار آن را از سطح جدا کرده و دوباره چسباند بدون اینکه قدرت چسبندگی آن از دست برود.

دانشمندان موسسه جانورشناسی دانشگاه کیل در آلمان با مطالعه بر روی شیوه های راه رفتن حشرات بر روی دیوارها با استفاده از تارهای مویی کوچکی که بر روی سطح بدنشان وجود دارد موفق به ابداع نوار چسبی شده اند که از ویژگی مشابه چسبندگی این تارها برخوردار است.

این محققان نواری سیلیکونی متشکل از تارهایی ریز را ابداع کرده اند، این نوار چسب به اندازه ای قدرتمند است که یکی از محققان توانست با کمک آن خود را از سقف آویزان کند. کلید اصلی توانایی ویژه حشرات در راه رفتن بر روی دیوار این حقیقت است که هزاران تار موجود بر روی بدن آنها از نوک مسطحی برخوردار هستند که می توانند سطح تماس با دیوار را به حداکثر برساند.

استانیسلاف گورب" محقق ارشد این پروژه در موسسه جانورشناسی دانشگاه کیل با کمک ابداع جدید خود را از سقف آویزان کرده است

 

به گفته محققان مهمترین عامل برای چسبندگی مناسب، تماس کافی با سطح است و از آنجایی که تارهای مو از نقاط تماس متعددی برخوردارند می توانند تقریبا با هر سطحی تماسی مناسب ایجاد کنند. کندن نوار چسبی که محققان ابداع کرده اند دو برابر دشوارتر از کندن نوار چسبی سیلیکونی مشابه با سطحی هموار است.

بر اساس گزارش دیلی میل، ویژگی دیگر این نوار چسب این است که می توان از آن در زیر آب نیز استفاده کرد و همچنین پس از استفاده از آن هیچ نشانه ای از رسوبات چسبی بر روی سطح به جا نمی ماند. این نوع از چسبها که با الهام از ساختارهای زیستی ساخته شده اند از کاربردهای تجاری متعددی برخوردارند که از آن جمله می توان به استفاده از این چسبها در روباتهای تجسسی برای بالا رفتن از دیوارها اشاره کرد.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 20 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

به گزارش نیوساینتیست، تحقیقات نشان می‌دهد شته‌ها اگر در معرض نور قرار بگیرند، می‌توانند حجم تولید ATP (منبع زیستی انرژی) خود را افزایش دهند. البته این پژوهش توانایی این حشرات را در انجام فرایند فتوسنتز در برابر نور به اثبات نمی‌رساند؛ اما می‌تواند در طول زمان محققان را به چنین نتیجه‌ای سوق دهد.

کاروتنوئیدها رنگدانه متداول در جلبک‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌هایی هستند که می‌توانند نور را دریافت کرده و برای فرایند فتوسنتز از آن استفاده کنند. در میان حشرات نیز تنها شته‌ها دارای ژنی هستند که می‌تواند به آنها توانایی تولید رنگدانه‌های کاروتنوئیدی را بدهد که رنگ سبز خاص این حشرات را ایجاد می‌کنند.

ماریا کاپوویلا و همکارانش در دانشگاه نیس فرانسه، با بررسی شته‌های دارای رنگدانه‌های کاروتنوئیدی و همنوعان آنها که فاقد این رنگدانه‌ها بودند، متوجه شدند تنها تولید ATP در معرض نور در گروهی افزایش پیدا می‌کند که دارای این رنگدانه‌ها هستند.

کاپوویلا می‌گوید: «این تحقیق نشان می‌دهد شته‌ها می‌توانند ابزارهای فرایندی شبیه به فتوسنتز را در اختیار داشته باشند». کریستوفر هاو از دانشگاه کمبریج اضافه می‌کند: «این آزمون نمی‌تواند وجود فرایند فتوسنتز را در شته‌ها اثبات کند، شاید نور در این حشرات به جای اینکه در این فرایند به کار گرفته شود، نقشی غیرمستقیم را در تولید مولکول‌های ATP بازی می‌کند که هنوز شناخته نشده است». 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

جلد دوم کتاب فیزیولوژی حشرات توسط دکتر علیرضا بندانی استاد گروه گیاهپزشکی دانشگاه تهران به چاپ رسیده است که در این جلد به مباحث گوارشی، دفع، میکروارگانیسم های همزیست، سوخت و ساز حشرات پرداخته می شود.


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: چهار شنبه 5 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 1 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com